WhatsApp ugasio podršku za mobilnu platformu S40

WhatsApp se odavno postavio i dokazao kao jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu tekstualnih i glasovnih poruka te video poziva na raznim mobilnim platformama. Najbolji dokaz tome je to što je WhatsApp odavno prešao prag od milijardu dnevno aktivnih korisnika.

Veliki broj korisnika je došao sa svih strana – od strane korisnika najmodernijih telefona, onih koji se temelje na Android-u i iOS-u, ali i od strane korisnika koji još uvek koriste mobilne uređaje sa sada već egzotičnim mobilnim platformama. Iako su Android i iOS uređaji odavno preuzeli vodstvo na tržištu pametnih telefona, deo korisnika je nastavio da koristi i starije uređaje poput Nokijinih telefona sa platformom Series 40.

Hteli-nehteli takvi korisnici će sada morati ili da potraže neku drugu aplikaciju za razmenu poruka ili nabaviti moderniji telefon. Naime, WhatsApp je sa završetkom 2018. godine odlučio ugasiti i podršku za istoimenu aplikaciju na Nokijinim mobilnima sa Series 40 platformom. Ovakav potez svakako nije iznenađenje jer ga je kompanija najavila još sredinom 2018. godine.

Sada kada je ukinuta podrška za Series 40 uređaje sledeći korak je ukidanje podrške za uređaje s vrlo zastarelim verzijama Android-a i iOS-a. Podsetimo, od 1. februara 2020. podršku za WhatsApp izgubiće telefoni sa Android-om 2.3.7 i starijim te telefoni sa iOS-om 7 i starijim. Ovi poslednji korisnici već odavno na svojim uređajima ne mogu da otvaraju nove naloge, ali mogu koristiti postojeće.

Detaljnije informacije na ovu temu možete saznati na službenim stranicama kompanije WhatsApp.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.