YouTube zabranjuje opasne izazove i prenkove


Internet trendovi koji se vrte oko raznoraznih izazova vrlo često postanu viralni i pokušavaju ih ljudi širom sveta, pa se snimaju i potom snimke stavljaju na YouTube. Često to bude zabavno i smešno, ali neki primeri su pokazali da nepromišljeno odgovaranje na internet izazove može biti i opasno. Klinci u SAD-u su tako gutali kapsule sa deterdžentom, pokušavali se zapaliti, ili, u poslednje vreme, kao u filmu Bird Box, pokušavali da hodaju ili voze zavezanih očiju.

YouTube se sada postavio u ulogu odgovornog roditelja pa je dopunio svoja pravila korišćenja namenjena autorima sadržaja. U novim pravilima je eksplicitno zabranio postavljanje svakog video sadržaja koji podstiče nasilje ili bilo kakve opasne aktivnosti koje mogu uzrokovati bol, fizičke povrede ili smrt. Klauzula o zabrani snimanja štetnih i opasnih radnji postojala je i pre, ali sada su iz YouTube-a pojasnili da se ona odnosi i na opasne izazove i podvale koje mogu ugroziti zdravlje i živote ljudi.

Podvale (pranks) i izazovi i dalje će biti dobrodošli na ovom servisu, ali činjenica da su zabavni ne sme dovesti do prekoračenja određenih bezbednosnih granica. Osim izazova i prenkova u kojima neko može zaista da nastrada, YouTube će zabraniti i one u kojima "žrtva" veruje da je u smrtnoj opasnosti, te sve sadržaje zbog kojih bi deca mogla da dožive ozbiljan emotivni stres.

YouTube će novu politiku sadržaja početi da sprovodi postupno kroz naredna dva meseca i uklanjaće opasan sadržaj bez upozorenja njegovim autorima. Svi koji na svojim kanalima imaju neki od zabranjenih sadržaja mogu ga u istom periodu i sami ukloniti, a nakon toga svi će podlegati standardnim sankcijama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.