Apple je ponovno najvrednija kompanija na svetu


Kada je Apple nakon prošlogodišnjeg dostizanja vrhunca, odnosno ostvarivanja tržišne vrednosti od bilion dolara počeo da tone i nakon nekog vremena sišao sa trona najvrednijih kompanija na svetu, mnogi su pomislili da kreće u ponor iz kojeg se teško može vratiti, najviše zbog novih skupih iPhone-a koji se ne prodaju kako je ekipa iz Cupertina očekivala.

Kako se sada čini, priče o potopu Apple-a su ipak bile malo preuranjene, jer je Apple ponovno postao najvrednija kompanija na svetu.

Prema izveštaju CNBC-a, Apple je u sredu zatvaranje berze deonica završio sa tržišnom kapitalizacijom od 821,59 milijardi dolara (tržišna kapitalizacija neke kompanije je njena vrednost koja je određena trgovanjem njenim deonicama na berzi). Istovremeno, Microsoft koji se do tada nalazio na prvom mestu pao je na drugo sa 813,48 milijardi dolara.

Amazon, za kojeg se često priča da će postati sledeća kompanija koja će doseći vrednost od bilion dolara, nalazi se na trećem mestu sa tržišnom vrednosti od 805,70 milijardi dolara.

Drugim rečima Apple je ponovno počeo da raste, što je tržišnim analitičarima znak da se oporavlja nakon pada koji se dogodio u nekoliko poslednjih meseci.

Analitičari i dalje smatraju da će Microsoft i Amazon doseći vrednost od bilion dolara i to krajem 2020. godine ili tokom 2021.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.