Archos Diamond - selfie kamera koja iskače i senzor otisaka ispod ekrana za 300 evra


Francuska kompanija Archos na ovogodišnji MWC stiže između ostalog i sa pametnim telefonom pod imenom Diamond. Reč je o pametnom telefonu koji se ističe najviše po svojoj selfie kameri koja iskače iz kućišta po potrebi, ali i po senzoru otisaka prstiju smeštenom u ekranu.

Ovaj telefon karakteriše 6,39-inčni FHD+ ekran u 19,5:9 formatu, Mediatek-ov osmojezgreni Helio P70 čip, Mali-G72MP3 grafika, 4 GB LPDDR4X RAM-a, 128 GB eMMC memorije za skladištenje podataka proširive microSD karticama do 1 TB i baterija s kapacitetom od 3400 mAh (podržava brzo kao i bežično punjenje baterije).



Fotografska komponenta uključuje dvostruku zadnju kameru (glavni 16-megapikselni Sony IMX499 senzor i sekundarni 5-megapikselni Samsung-ov 5E9 senzor), dok se sa prednje strane nalazi 8-megapikselna selfie kamera sa Samsung-ovim S5K4H7 senzorom (koja iskače iz kućišta).

Tu je i 3,5-milimetarski priključak za slušalice, USB Type-C priključak, podrška za 4G LTE, Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 4.2, NFC, GPS, GLONASS i BeiDou. Operativni sistem je Android 9.0 Pie, a Diamond na tržište stiže u maju sa cenom od 299 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.