Chrome 73 sa podrškom za multimedijalne tipke na tastaturama


Chrome 73 verzija Google-ovog internet browsera koja bi korisnicima trebala da bude dostupna sledeći mesec između ostalog dobiće i podršku za multimedijalne tipke na tastaturama.

Podrška za multimedijalne tipke u početku će biti implementirana u Chrome OS, Windows i macOS verzije Chrome browsera, a kasnije i u Linux verziju. Podrška za multimedijalne tipke korisnicima bi trebala da omogući da putem njih kontrolišu reprodukciju audio i video sadržaja unutar samog browsera.

Chrome 73 bi trebao da donese podršku za tipke za pokretanje i pauziranje sadržaja (Play i Pause), pretraživanje sadržaja (Seek backward, Seek forward) te pokretanje prethodne ili sledeće komponente unutar liste za reprodukciju (Previous track i Next track).

Ono što vredi napomenuti da će podrška za multimedijalne tipke biti implementirana na nivou samog Chrome-a, a ne njegovih kartica, što znači da će se multimedijalne tipke funkcionisati čak kad je prozor Chrome-a minimizovan. Podršku za multimedijalne tipke za sada je moguće testirati putem Chrome 73 Beta i Chrome Canary verzija browsera.

Uz Chrome 73 biće isporučivan i Media Session API kojeg će developeri moći da iskoriste za kontrolu reprodukcije multimedijalnog sadržaja unutar browsera te prilagođavati mogućnosti interakcije za pojedine multimedijalne tipke na tastaturi.

Osim spomenutog Chrome 73 Beta donosi i automatski PiP način rada za progresivne web aplikacije, "Skip Ad" opciju za preskakanje reklama u podržanim servisima kao što je YouTube i "Sync and Google services" meni sa svim opcijama vezanim za Google-ovo prikupljanje podataka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.