File Manager iz 90-ih našao se u Microsoft Store-u


Microsoft je iz istorije izvukao izvorni kod File Manager-a te ga prilagodio za rad na modernijim operativnim sistemima. Ovaj kod je tada bio postavljen na GitHub pod Open Source licencom, pa je svatko ko je hteo mogao nakratko da se vrati u doba Windows-a 3.0 i početak 90-ih godina prošlog veka.

Čini se kako je interes za gotovo 30 godina starim menadžerom datotekama bio dovoljno velik, pa su u Microsoft-u odlučili da File Manager ubace i u svoju službenu prodavnicu aplikacija, Microsoft Store. To znači da ga možete instalirati na Windows 10 sa tek nekoliko klikova na ovom linku.

File Manager bio je prvi menadžer datotekama iz Microsoft-a zasnovan na grafičkom interfejsu koje je zauvek iz upotrebe izbacilo DOS-a kad je reč o pretraživanju sadržaja diskova. Prvi put se pojavio u Windows-u 3.0, a danas ga, eto, može instalirati i na bilo koji računar sa Windows-om 10, ali i na mnogo naprednije uređaje poput HoloLens-a ili Surface Hub-a. Jedini zahtev je da je Windows nadograđen najmanje na Creators Update koji je izdat početkom 2017. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.