Google će otežati detekciju Incognito načina rada Chrome browseru


Nije tajna kako je specijalni Incognito način rada u internet browseru Chrome ima manu koja developerima omogućava da otkriju koristi li korisnik upravo taj način surfovanja Internetom.

Neke internet stranice služe se tom manom kako bi korisnicima blokirale pristup svojim sadržajima. Sudeći prema internom dokumentu koji je objavila internet stranica 9to5Google, Google je konačno odlučio rešiti i taj problem.

Najveći problem predstavlja FileSystem API, koji aplikacije koriste za privremeno ili stalno skladištenje datoteka. U slučaju Incognito načina rada u Chrome-u stvarane su trajnije datoteke, čime je uklonjena osnovna prednost ovog načina surfanja, a internet stranice su na taj način mogle da detektuju surfuje li korisnik u tom načinu rada.

U budućnosti Chrome bi trebao da stvara virtealni data sistem koristeći RAM na uređaju na kojem se izvodi, a čim korisnik napusti Incognito način rada obrisati će se svi podaci. Pri ponovnom pokretanju Incognito načina rada pokrenuće se potpuno nova sesija sa novim podacima.

Ova opcija koja bi trebala da spreči detekciju Incognito načina rada trebala bi da bude omogućena prema zadatim podešavanjima u Chrome 76 verziji browsera, ali već će je biti moguće ručno aktivirati sa dolaskom Chrome 74 verzije browsera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.