Google svakog dana skenira 50 milijardi Android aplikacija


Google je objavio detalje svog plana borbe protiv malwarea namenjenog Android uređajima, konkretno borbe protiv malwarea koji se može pojaviti na službenoj prodavnici Android aplikacija, Play Store.

U novom postu na službenom Android Developers blogu stoji kako je Google tokom 2018. godine odbio 55% više aplikacija u odnosu na 2017. godinu, a porastao je i broj suspendovanih aplikacija zbog kršenja pravila i to za 66%.

Rast odbijenih odnosno uklonjenih aplikacija rastao je zbog pooštrenja Google-ove politike i napora vezanih za bezbednost aplikacija i same prodavnice Play Store.

Važna komponenta u tom sistemu za bezbedne aplikacije je Google Play Protect sistem koji dnevno na uređajima korisnika skenira oko 50 milijardi Android aplikacija, što bi značilo da je mogućnost infekcije putem Play Store-a oko osam puta manja u odnosu na preuzimanje aplikacije iz nekog drugog izvora.

U Google-u obećavaju i daljnju posvećenost privatnosti korisnika što uključuje i uvođenje nekih novih praksi vezanih upravo za tu problematiku. Utvrđeno je i kako 80% malwarea potiče od istih izvora i istih mreža developera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.