Instalirajte Windows 10 ARM na Raspberry Pi


Mali Raspberry Pi računari do sada su podržavali Windows 10 IoT operativni sistem, a developer Jose Manuel odlučio je da napravi alat pod nazivom WoA, koji predstavlja instaler punokrvne verzije Windows 10 on ARM operativnog sistema koji će vam omogućiti pokretanje Windows aplikacija izvan Microsoft Store-a.

Na GitHub stranici projekta developer navodi da se WoA aplikacija može koristiti na Raspberry Pi Model 3 ili B+ računarima, a pored toga će vam trebati microSD kartica i naravno službeni Windows 10 ARM64 image, koji možete preuzeti putem linka na njegovoj stranici.

Na stranici se nalaze detaljna uputstva o korišćenju alata, a sve zajedno deluje izuzetno jednostavno pa tokom pokretanja instalacije trebate samo da odaberete disk za instalaciju i spojiti ga sa Windows image-om.

Zahvaljujući ovom alatu vaš Raspberry Pi može da postane punokrvni računar, ali ispravnije bi bilo reći Windows računar, budući da ste do sada isto već mogli napraviti sa Linux-om koji troši manje hardverskih resursa i bolje je optimizovan za rad sa Pi računarima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.