iOS 12 pokreće 80% Apple-ovih mobilnih uređaja

Google već više meseci ima problema sa stranicom na kojoj je objavljivao zastupljenost pojedinih verzija Android-a. Tačnije, već par meseci stoje podaci iz oktobra 2018. godine i poruka kako će uskoro objaviti nove, čim završe sa održavanjem sistema koji te podatke prikuplja. Ali, ta poruka stoji već četiri meseca i ne zna se do kada će.

Ako Mixpanel raspolaže sa tačnim podacima, onda je Android 9.0 Pie 31. januara 2019. godine imao zastupljenost od 7,05%. Sada bi procenat trebao da bude i veći, budući je većina velikih proizvođača telefona, poput na primer Samsung-a, pustila u opticaj nadogradnju na Android Pie za starije uređaje.



Ali, s druge strane Apple na primer takvih problema (za sada) nema. Marljivo iz meseca u mesec objavljuju podatke o tome koliko koja verzija iOS-a pokreće njihovih mobilnih uređaja. Podsjetimo, u podatke o zastupljenosti ulaze uređaji poput iPhone-a i iPad-a, ali i već pomalo zaboravljenog iPod-a.

Prema podacima od 24. februara iOS 12 je instaliran na 80% podržanih uređaja. Podsetimo, mesec dana ranije iOS 12 imao je zastupljenost od 75%. Što se ostalih verzija tiče, iOS-a 11 i starijih stanje je sledeće. iOS 11 pokreće 12% Apple-ovih mobilnih uređaja, a iOS 10 i stariji njih 8%. Zanimljivo, čini se kako je zastupljenost iOS-a 10 i starijih verzija zacementirana na 8%, jer su isti procenat imali i mesec ranije.



Apple je dolaskom iOS-a 12 uveo i jednu novinu. Kako dotični podržava veliki broj uređaja od kojih su neki stari i više od četiri godine Apple objavljuje i podatke o starosti uređaja na kojeg su korisnici instalirali iOS 12.

Očekivano, najveći broj instalacija odrađen je na novijim mobilnim uređajima, starosti do četiri godine, ukupno 83%. Vlasnici uređaja starijih od pet godina ostali su na starijim inačicama – iOS 11 pokreće 12% takvih uređaja, a iOS 10 i stariji 5%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.