iPhone bi ove godine napokon mogao da dobije USB-C


Apple navodno već testira nove modele iPhone-a za 2019. opremljene USB-C portom umesto dosadašnjeg Lightning ulaza, kojeg koriste isključivo oni. Čini se da se možemo napokon nadati iPhoneim-a sa USB-C portom za punjenje i sinhronizaciju.

Apple koristi isključivo sopstveni Lightning port od 2012. na ovamo, da bi prošlogodišnjom iPad Pro 2018 linijom po prvi put implementirali USB-C port čime su najavili konačno usvajanje tog standarda za svoje buduće uređaje.

Sveže informacije iz Apple-ovog tabora kažu kako Apple upravo testira ovogodišnji iPhone XI ili kako će se već zvati, opremljen USB-C portom, koji je inače veličinom sličan Lightningu, a podržava USB 3.1 prenos podataka te brzo punjenje baterije, kao i olakšano priključivanje perifernih uređaja.

Implementiran 2014. USB-C standard podržavaju svi najveći igrači poput Microsoft-a, Google-a i Apple-a tako da ima itekako smisla da njime opreme i iPhone, ali to se isto tako u njihovoj želji da sve kontrolišu do kraja možda ipak i ne dogodi jer bi otvorilo put korišćenju punjača i kablova iz raznih izvora.

Iz istog razloga svako malo menjaju i šrafove ne bi li omeli servisiranje van njihove ovlašćene servisne mreže.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.