Iz App Store-a se izbacuju aplikacije koje su potajno snimale vaše radnje na ekranu


U prekjučerašnoj objavi TechCrunch-a, otkriveno je da određene kompanije koriste svoje iOS aplikacije, odnosno alate ugrađene u njih, kako bi potajno snimali korisnikove radnje na ekranu uređaja. Ti alati su beležili svaku kretnju prstom, dakle geste i kuckanje unutar aplikacija, kako bi kompanijama omogućili uvid u ponašanje korisnika.

Međutim, prema Apple-ovim uputstvima za izradu aplikacija, takvi alati su zabranjeni, pa je juče izdao hitnu odredbu da se takvi alati uklone, jer će u protivnom cele aplikacije biti uklonjene iz App Storea.

Prema pisanju TechCrunch-a, takvi alati inače imaju zadatak da zamaskiraju osetljive detalje, odnosno privatne informacije o korisniku, ali događalo se da procure brojevi pasoša i kreditnih kartica. U ovom trenutnu je poznato da se među spornim aplikacijama od poznatijih imena nalaze Air Canada, Abercrombie & Fitch, Expedia i Hotels.com.

Nakon ovog otkrića, iz Apple-a su hitno reagovali i proizvođačima ovih aplikacija dali rok kraći od jednog dana da uklone sporni kod.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.