Microsoft: Prestanite da koristite Internet Explorer


Stare verzije Windows, u kojima se nalazi i Internet Explorer, još uvek koriste brojne poslovne organizacije. Toga su itekako svesni u Microsoft-u, gde smatraju da Explorer treba da postane deo prošlosti, te korisnike mole da se prebace modernije browsere.

Chris Jackson, Microsoft-ov viši arhitekta za cyber bezbednost, u svom je novom blog postu napisao da upotreba Internet Explorer-a kompanijama donosi pregršt tehničkih problema. Ostajanjem pri browseru čija prva verzija datira iz 1995., tvrdi, stvaraju si dodatne troškove koje ne bi imali da odaberu moderno rešenje za svoje uređaje.

Isti čovjek takođe navodi da postoje kompanije koje još uvek koriste Internet Explorer 6. Šesticu je izdvojio upravo zbog toga što je stara već 20 godina i nije u mogućnosti pravilno da prikaže moderne web stranice.

Microsoft je 2016. prekinuo podršku za Internet Explorer 8, 9 i 10. Jackson je u blogu detaljno objasnio zašto browser mora da postane deo prošlosti.



"Vidite, Interner Explorer je rešenje za kompatibilnost. Ne podržavamo nove web standarde za njega, te iako mnoge stranice još rade dobro, programeri danas više jednostavno ne rade testiranja na Internet Explorer-u. Oni testiraju na modernim browserima. Dakle, kada bismo nastavili sa prethodnim pristupom, završili biste u scenariju gde, optimizovanjem za stvari koje imate, ne biste mogli koristiti nove aplikacije kako one izlaze na tržište. Budući da nove aplikacije izlaze sve češće i češće, želimo a vam pomognemo da ne propustite (priliku da istražite) veliki deo weba!", poručio je Jackson.

Međutim, IE je po upotrebi i dalje drugoplasirani web browser u svetu sa 10.46% tržišnog udela (sve verzije Explorer-a zajedno). Njegov naslednik Microsoft Edge drži četvrto mesto sa 4.3% udela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.