Osam milijardi virtuelnih glasovnih asistenata do 2023. godine


Prema britanskoj analitičkoj kući Juniper Research upotreba virtuelnih glasovnih asistenata u razdoblju do 2023. godine će se utrostručiti.

Do te godine u celom svetu bi u upotrebi trebalo da bude oko 8 milijardi digitalnih glasovnih asistenata, u poređenju na njih 2,5 milijarde koliko ih je bilo u upotrebi krajem 2018. godine.

Većina asistenata egzistiraće na pametnim mobilnim uređajima ali i pametnim zvučnicima, pri čemu se misli na Google Assistant, Apple Siri i Amazon-ovu Alexu. Ipak, u Juniperu kao najveći generator rasta glasovnih asistenata navode pametne televizore. Tom sektoru se predviđa rast od 121,3%, sektor pametnih zvučnika bi trebao da raste za 41,3%, a sektor nosivih uređaja za 40,2%.

U Juniperu smatraju da će rast zastupljenosti glasovnih asistenata postupno početi negativno uticati na globalno tržište mobilnih aplikacija, jer će potreba za izvođenjem mnogih interakcija korisnika sa aplikacijama jednostavno nestati zahvaljujući asistentima, a time i vreme provedeno na ekranu kako bi se neka radnja izvršila.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.