Otkriveno 29 zloćudnih aplikacija za ulepšavanje u Play Store-u koje kradu vaše fotografije


Kompanija Trend Micro otkrila je u Play Store-u čak 29 zloćudnih kamera za ulepšavanje, koje osim što prikazuju svakojake oglase usput kradu fotografije korisnika i skladište ih na udaljene servere.

Ovih 29 kamera aplikacija za ulepšavanje, a čini mi se da samo takve danas i prolaze, sadrži zloćudni kod koji osim što svojim korisnicima često servira pornografske i druge neprikladne oglase, potajno krade i fotografije.

Svaki put kad bi neko upotrebio dotične aplikacije za fotografirafisanje ili ulepšavanje fotografija, najčešće selfija, ta fotografija bi se bez znanja korisnika skladištila i na tajnim serverima, a kasnije ko zna gde bi završila i ko bi je na koji način koristio.



Sve te aplikacije daju sve od sebe kako bi izgledale autentično i legalno pa nije teško postati njihova žrtva. Jedan od najboljih načina kako se zaštititi je taj da pre instalacije novih aplikacija, uvek pročitate recenzije korisnika. U pravilu ćete pronaći nekoliko lažnih recenzija, koje hvale dotični softver ali će svakako biti i iskrenih recenzija korisnika, koji su shvatili da se radi o smeću, koje treba da zaobiđete.

Google je reagovao i svih 29 aplikacija uklonio iz Play Store-a, ali uvek budite na oprezu i spavajte samo jednim okom.

Evo i cele liste tih 29 aplikacija pa ako imate neku od njih, uklonite ih odmah:

Pro Camera Beauty, Cartoon Art Photo, Emoji Camera, Artistic effect Filter, Art Editor, Beauty Camera, Selfie Camera Pro, Horizon Beauty Camera, Super Camera, Art Effects for Photo, Awesome Cartoon Art, Art Filter Photo, Cartoon Effect, Art Effect, Photo Editor, Wallpapers HD, Magic Art Filter Photo Editor, Fill Art Photo Editor, ArtFlipPhotoEditing, Art Filter, Cartoon Art Photo, Prizma Photo Effect, Cartoon Art Photo Filter, Art Filter Photo Editor, Pixture, Art Effect, Photo Art Effect, Cartoon Photo Filter

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.