Pametni sat i telefon sa savitljivim ekranom


ZTE-eov novi nosivi gadget Nubia Alpha, predstavljen na MWC 2019 sajmu, u osnovi je pametni telefon koji je ujedno i pametni sat zahvaljujući savitljivom 4-inčnom ekranu, pa se jednostavno prilagođava nošenju na zglobu i deluje kao vrlo elegantan komad nakita, kao što možete videti u ovom videu.

Uređaj pokreće Qualcomm Snapdragon 2100 procesor uz pomoć 1 GB RAM memorije, a u njemu se nalazi i 8 GB ugrađene memorije. Napaja ga baterija od 500 mAh, koja će biti dovoljna za čitav dan ako uređaj koristite samo kao pametni sat, ali pri korišćenju pametnog telefona vreme autonomije bi se moglo prilično smanjiti, što naravno zavisi od dužine i načina korišćenja.

Ekran osetljiv na dodir ima rezoluciju od skromnih 192x960 piksela i sadrži poliamidnu zaštitu od grebanja i udaraca, a tu je i kamera od 5 MP za snimanje selfija.

Nubia Alpha ne radi na Android-u ili Wear OS-u, već ju pokreće AlphaOS operativni sistem koji je specijalno izrađen za ovaj uređaj, a što se cene tiče, gadget će se u Evropi prodavati po ceni od 549 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.