Pojedini proizvođači telefona sve se manje odlučuju na ugradnju NFC čipova


NFC ili Near Field Communication je bežična tehnologija kratkog dometa pomoću koje uređaji mogu razmenjivati podatke, ali i vršiti neke druge funkcije.

Prema novom izveštaju koji je pripremila kompanija ScientiaMobile, mnogi proizvođači kao što su na primer kompanije LG, Xiaomi, Alcatel i Oppo izbegavaju ugradnju NFC čipova u svoje mobilne uređaje.

Tako je LG u odnosu na 2015. godinu u 2018. godini u svojim uređajima smanjio procenat svojih uređaja sa NFC čipovima sa 69 na 55%. Xiaomi je procenat svojih uređaja sa NFC čipovima smanjio sa 11,9 na 8,85%. Kineska kompanija Oppo ističe se sa smanjenjem zastupljenosti mobilnih uređaja sa 28% 2015. godine na samo 3% tokom 2018. godine.

Razlog za izbacivanje NFC čipa krije se u činjenici da većina pre navedenih proizvođača isporučuje svoje uređaje na azijsko tržište koje nije prigrlilo NFC tehnologiju, posebno što se tiče tržišta zemalja u razvoju.

S druge strane kompanije kao što su Apple, Huawei, Motorola, HTC i Sony su odnosu na 2015. godinu značajno povećale broj uređaja koji sadrže NFC čipove.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.