Predstavljen Huawei Mate X - preklopni uređaj sa savitljivim 8-inčnim ekranom



Huawei je juče u Barseloni predstavio svoj prvi savitljivi 5G telefon imena Huawei Mate X, kojim će konkurisati Galaxy-u Fold iz Samsung-a. Stiže sredinom godine po ceni od 2299€.

Huawei Mate X opremljen je savitljivim 8-inčnim OLED 2480 x 2200 ekranom, koji se zahvaljujući posebno dizajniranoj šarci iz tableta preklapa u gabarite standardnog smartphonea i tako daje utisak dva ekrana – jednog dijagonale 6.6 inča formata 19.5:9 i drugog dijagonale 6.38” formata 25:9.

Ovaj veći se koristi kao standardni smartphone ekran, a ovaj drugi na leđima poslužiće za okidanje selfija njegovom trostrukom kamerom.

Ideja je da ćete ga po potrebi razvlačiti u 8-inčni tablet i na njemu uživati u multimediji i multitaskanju, čitanju knjiga i časopisa i slično.

Videli smo da će Galaxy Fold nuditi podelu ekrana na tri dela za rad u tri aplikacije istovremeno.



Debljina uređaja na delu sa ekranom je samo 5.4.mm, a kad se preklopi dobije se smartphone debljine 11mm. Na tom desnom boku smeštene su sve tipke, a tamo su i čitač otisaka te USB C port za punjenje i sinhronizaciju.

Ima dual bateriju, koja zajednički daje kapacitet 4500 mAh, a podržano je i Huawei Super Charge 55W brzo punjenje, koje navodno u samo 30 minuta napuni ovu bateriju do 85%.



Sasvim očekivano, pokreće ga Kirin 980 sa 8GB RAM-a i raskošnih 512GB data memorije.

Podržavaće dual SIM telefoniju sa jedim 5G i drugim 4G ulazom.

Naravno, vrti Android 9 i Huawei EMUI korisnički interfejs.



Priča je sasvim jasno još u povojima i sumnjam da će ikome danas u Barseloni biti dozvoljeno prići mu na bliže od dva metra, a kamoli dotaknuti ga i isprobati.

Bilo kako bilo, u prodaji bi se trebao pojaviti "sredinom godine" po ceni od laganih €2299 pa ko voli nek’ izvoli.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.