Procurele informacije o svim uređajima koje će Apple predstaviti ove godine


Verovatno u svetu nema poznatijeg analitičara Apple-ovog poslovanja od Ming-Chi Kua, koji radi za kompaniju TF International Securities. Njegova karijera prožeta je mnogim tačnim informacijama iz snadbevnog lanca koje su rezultirale vrlo preciznim predviđanjima o budućim proizvodima Apple-a, pa se njegove reči prate sa velikom pažnjom. Ovoga puta, Kuo govori o planovima Apple-a i lansiranjima novog hardvera tokom ove godine.

Prvi veliki i značajni proizvod koji bi trebao da doživi nadogradnju tokom 2019. biće MacBook Pro. Ova linija laptopova trebala bi da bude proširena sasvim novim modelom, koji će u novom dizajnu kućišta doneti ekran od čak 16 do 16,5 inča. Biće to ujedno najveći Apple-ov laptop od 2012. kada je prestala prodaja 17-inčnih Apple-ovih laptopova.

Dalje, Apple bi se ove godine trebao vratiti i na tržište monitora lansiranjem 6K monitora, dijagonale 31,6". Rezoluciju Kuo opisuje kao "6k3k" što bi značilo da će novi monitor krasiti panel od 6.144 x 3.072 px sa gustoćom piksela od oko 217 ppi. Monitor bi trebao da bude opremljen Micro LED matricom.

Kuova informirana predviđanja ne staju samo na laptopu i monitoru. Ovaj analitičar potvrđuje da će Apple ove godine nadograditi i svoju liniju iPad-a, u skladu sa informacijama koje već neko vreme kruže medijima.

Dotaknuo se i iPhonea, za koje smatra da će krajem 2019. dobiti nadogradnje prošlogodišnjeg modela. To bi trebalo značiti da će modeli XS, XS Max i XR dobiti naslednike sa istim dijagonalama ekrana, ali sa nadograđenim Face ID sistemom, mogućnošću "bilateralnog" bežičnog punjenja (kojim iPhone može puniti druge uređaje), trostrukim sistemom kamera i baterijama većeg kapaciteta. Zanimljivo, staklo kućišta novih iPhone-a trebalo bi da bude matirano umesto sjajnoga na aktuelnoj generaciji.

Ono što Kuo opovrgava su prethodne glasine o ugradnji USB-C ulaza u novi iPhone. Prema njemu, ovogodišnja generacija bi trebala da zadrži Lightning, dok bi USB-C trebao da stigne tek sledeće godine.

Od ostalih noviteta, Kuo kaže da će Apple ove godine predstaviti i sasvim novi, lako nadogradivi Mac Pro, proširiti dostupnost EKG funkcije na Apple Watch-u na više država, u ponudu uvesti AirPods 2 kao i keramički Apple Watch 4.

Neke od ovi noviteta mogli bismo videti već u martu, za kada je planiran sledeći veliki Apple-ov event.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.