Procureli službeni renderi Nokije 9 PureView


HMD Global Oy, kineski proizvođač telefona koji je od Microsoft-a prije par godina otkupio prava za proizvodnju i prodaju tlefona pod Nokijinim brendom uskoro će predstaviti dugo očekivanu Nokiju 9 PureView. Tačnije, službeni događaj je najavljen za ovu nedelju, 24. februar, dan pre nego što će svoja vrata po 32. put otvoriti MWC sajam.

Prema dosadašnjim glasinama, Nokia 9 imaće 5,99-inčni ekran bez ureza, klasični – ravni, temeljiće se na Snapdragon-u 845 i imaće 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Naravno, glavna odlika po kojoj će se ovaj telefon razlikovati u moru drugih je pet kamera na zadnjoj strani.

Kako su nedelje i meseci prolazili tako je o Nokiji 9 PureView stizalo sve više novih informacija koje su potvrđivale ranije glasine. Na primer, Evan Blass se još krajem prošle godine dokopao službenog rendera kojim je otkriven konačni dizajn uređaja. Takođe je i Geekbench nedavno dao svoj doprinos u razotkrivanju Nokije 9 PureView potvrdivši kako su i glasine oko SoC-a i radne memorije bile tačne.



Sada, par dana pred početak službenog događaja do medija su stigli i službeni renderi koji potvrđuju kako su Evan Blass i njegovi izvori još jednom bili u pravu. Na renderima se vidi dobro poznati raspored zadnjih kamera, njih pet je raspoređeno u oblik strelice, a sa bočnih strana prve dve (vertikalne) kamere nalaze se blic i PDAF senzor i laserski autofokus.

Takođe se vidi i kako je ekran ravan i bez ureza te kako Nokia 9 PureView neće imati 3,5-milimetarski audio jack ni standardni skener otiska prstiju. HMD se odlučio za moderniji in-display skener. Kad smo kod modernog, tu je i USB-C port.

Na zadnjoj strani kućišta vidljiv je i natpis "Android One" što znači kako kupci ovog modela mogu biti sigurni kako će njihov telefon nastaviti da dobija nove verzije Android OS-a u sledeće dve godine. Kako ova Nokija stiže sa Android-om 9.0 Pie, za očekivati kako će dobiti nadogradnje na Android 10 i 11. Ostale specifikacije poput rezolucije kamera i drugo saznaćemo kroz dva dana, u nedelju 24. februara 2019. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.