Samsung potvrdio predstavljanje savitljivog telefona 20. februara


Samsung je na još jedan način službeno potvrdio da 20. februar, pored jubilarnog Galaxy-ja S10, predstaviti i preklopni telefon sa savitljivim ekranom. Nakon što je u novembru pokazao koncept ovakvog uređaja, isti je sada očito spreman za izlazak na tržište u svom konačnom obliku, što se dalo naslutiti po raznim najavama, a jedna od njih je vila postavljena na bilbordu u centru Pariza.

Samsung je na Twitter-u pustio novi teaser u kojem se natpis na spomenutom pariškom billboardu savija i odvija, što nedvosmisleno govori o nameri da predstavi uređaj ovakvih karakteristika, a u međuvremenu je preveden i na engleski jezik.

Ono što je zanimljivo je to što nijedna špijunska fotografija ovog uređaja još nije procurela. Tu situaciju donekle objašnjava činjenica da savitljivi uređaj neće biti proizveden u tolikom broju primeraka kao S10, pa je samim time i manje ljudi imalo prilike da sa njim dođe u dodir.

Prema prvim neslužbenim informacijama, savitljivi Samsung će imati dva ekrana. Jedan, spoljni, imaće dijagonalu 4,58 inča u odnosu 21:9, a unutrašnji, dakle onaj koji se rasklapa i savija – 7,3 inča u odnosu 4,2:3. Kod prvog će rezolucija iznositi 1960 x 480, a kod drugog 2152 x 1536 px.

Videli smo da je u međuvremenu i Huawei dao do znanja da namerava da predstavi savitljivi uređaj, što sada uvelike objašnjava činjenicu zašto je Unpacked event zakazan za 20. februar, dakle četiri dana pre početka MWC-a.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.