Samsung u 4. kvartalu zabeležio 29% pad dobiti


Nakon ne baš sjajnog kvartala za Apple, u kojem je isporučio 15% manje iPhone-a nego u istom razdoblju prošle godine, i Samsung Electronics je objavio finansijske rezultate, u kojima iskazuje prihode od 53,3 milijarde dolara, što predstavlja pad od 10% u odnosu na 4. kvartal prošle godine. Štaviše, operativna dobit je iznosila 9,7 milijardi dolara, tj. čak 29% u odnosu na isto razdoblje prople godine.

Kao razlog za ovakav pad, Samsung navodi slabiju potražnju za memorijskim čipovima koji su u prethodnim kvartalima inače izvlačili sve slabiju prodaju smartfona, koja nije bila u skladu s očekivanjima. S druge strane, Samsung ipak može da bude zadovoljan, jer je na godišnjem nivou još jednom oborio rekord, kako u prihodima, tako i u dobiti.

Ali ipak, poslednji kvartal pokazuje trend pada koji će se nastaviti ukoliko vodstvo kompanije nešto ne preduzme. Samsung velike nade sada ulaže u jubilarni Galaxy S10, koji će biti predstavljen 20 februara u San Franciscu.

Iz glasina i procurelih informacija mogli smo videti da će stići ukupno tri modela koja će imati ekran od ivice do ivice i odgovarajuće rupice za prednje kamere, te trostruku kameru na poleđini, ali koliko će biti konkurentni, odnosno koliko će uspeti da zainteresuju kupce, zavisiće i o mnogim drugim faktorima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.