Samsung u službenom videu pokazao telefon sa savitljivim ekranom


Neminovno je da će telefoni budućnosti zameniti svoj sadašnji, nesavitljivi oblik za savitljivi. Prve pokušaje već smo imali prilike da vidimo, na primer telefon FlexPai, a i brojni drugi proizvođači telefona su najavili kako u skorije vreme takođe namjeravaju da predatave slične modele.

Uz Royole (proizvođač Flexpai-a) i Xaomi, Samsung je najviše dogurao u razvoju telefona sa savitljivim ekranima. Podsetimo, njihov Galaxy F, Galaxy X ili Galaxy Fold kako će se već na kraju zvati kada stigne na tržište imali smo prilike videti nakratko tokom prošlogodišnje konferencije za developere.

Samsung je tada pokazao uređaj koji ima dva ekrana, i koji se savija po srediti kako bi se veći ekran zaštitio od oštećenja kada nije u upotrebi. ALi, prikazani uređaj bio je podebljeg dizajna. Razlog tome je bilo zaštitno kućište kojim je Samsung od konkurencije sakrio pravi dizajn uređaja.

Iako se odmah znalo kako će finalni proizvod biti znatno tanji kako bi bio što ugodniji za korišćenje i prenošenje do sada se nije zapravo znalo koliko bi to mogao biti tanji. Ali, čini se kako je Samsung odgovorio na to pitanje. Naime, u reklamom videu kojeg je objavio na vijetnamskom YouTube kanalu, a koji prikazuje uređaje iz budućnosti Samsung je prikazao na trenutak (0:24-0:26) i telefon sa savitljivim ekranom koji neodoljivo podseća na onaj sa developerske konferencije.

Ali, ovaj je kako smo već naveli bio znatno tanji i takođe se otvarao poput knjige. U videu se vidi kako se prednji ekran po otvaranju ne gasi. Ali, to je možda samo zbog videa kako bi nepažljivi gledaoci bolje uočili kako se radi o uređaju sa dva ekrana, od čega je jedan savitljiv po sredini.

Hoće li savitljivi Galaxy izgledati upravo ovako kako je prikazano u videu mogli bi saznati uskoro – 20. februara na ovogodišnjem UNPACKED događaju na kojemu će Samsung predstaviti nove telefone iz linije Galaxy S10.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.