Skype sada može da zamuti pozadinu u video razgovoru


U Microsoft-u su svesni kako mnogi muku muče sa nameštanjem pozadine dok obavljaju video pozive. Bili ti pozivi privatne ili poslovne prirode, osim osobe koja sedi pred kamerom bitno je da pozadina bude primerena prilici, tj. da se na ekranu ne vidi nered u kući, neke poverljive informacije iz kancelarije ili pak deca koja nepozvana uleću u kadar. Sve neprijatne situacije koje mogu proizaći iz neželjenog prikaza okruženja Skype sada može preduhitriti jednim korisnim dodatkom – zamućivanjem pozadine.

Ova opcija do sada je postojala u poslovnoj aplikaciji Microsoft Teams. Prelaskom u Skype ona postaje dostupna svim korisnicima koji žele da obavljaju video pozive bez brige oko toga šta će, osim njih samih, kamera uhvatiti.

Zamućivanje pozadine uključuje se vrlo jednostavnim "prekidačem" na ekranu, i moguće ga je uključiti ili isključiti za vrijeme video razgovora (neni je dostupan kada pokazivač miša postavite iznad ikone kamere).

Microsoft za prepoznavanje subjekta koji mora da ostane u fokusu i pozadine koju treba blurovati koristi algoritme veštačke inteligencije. Oni prepoznaju ljudske oblike: glavu, kosu, ruke i telo pa bi trebali u većini slučajeva da ispravno (i, kažu, suptilno) zamutiti sve osim onog bitnoga. Iz kompanije ipak poručuju da će njihova tehnologija učiniti sve da zamuti pozadinu poziva, ali isto ne garantuju sa 100%-tnom sigurnošću, pa se ipak nemojte oslanjati na to da će vam ovaj dodatak uvek i bez izueztka sačuvati privatnost ili dostojanstvo.

Opcija je dostupna u najnovijoj verziji Skype-a za desktop računare.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.