Sony predstavii Xperia 1 flagship telefon


Sony je na MWC-u predstavio novi top model Sony Xperia 1. Ovim je napuštena stara nomenklatura i uvedena jednostavnija. Ovaj uređaj donosi prvi 4K OLED ekran, dolazi u dijagonali 6,5 inča i s 21:9 odnosom stranica. Rezolucija iznosi 3,840 x 1,644 px, a tu je i podrška za HDR.

21:9 je novi format prilagođen filmovima, a i Netflix i Amazon već nude podršku za njega. Uređaj dolazi sa stereo zvučnicima i podrškom za Dolby Atmos.



Zadnja kamera donosi tri 12 MP senzora. Glavni je 1/2.6-inčni sa f/1,6 otvorom blende, a po prvi put optičku stabilizaciju, i to u kombinaciji sa poznatim Sony-evim softverskim SteadyShot rešenjem. Druga kamera je širokougaona (16mm), a treća telefoto (52mm).

Uređaj je pokretan Snapdragon-om 855 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a. Početni model dolazi sa 64 GB interne memorije, a u ponudi su i verzije sa 128 i 512 GB. Baterija dolazi sa kapacitetom 3300 mAh, koja donosi novost u vidu sporijeg noćnog punjenja, a tu je i Sony-jev Stamina način.

Kućište dolazi sa IP68 certifikatom, a ekran sada štiti Gorilla Glass 6 zaštitni sloj. Na tržištu će biti dostupan na proleće, a cena će biti objavljena naknadno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.