Testnom pilotu bilo dosadno, pa je ''crtao'' svašta po nebu


Ovih dana svet je obišao screenshot sa Flight Radara na kojem se vidi kakvu je putanju odabrao pilot na jednom probnom letu, pokušavši se boriti tako protiv dosade. Naime, na nebu iznad Australije, severno od Adelaidea, izvesni pilot je morao da obavi dug pokusni let kojem je cilj bio da isproba novi motor postavljen na avion (modela Diamond DA-40 Diamond Star, za one koji žele da znaju više).

Kako očito plan leta nije bio preterano uzbudljiv, pilotu je postalo dosadno pa se odlučio zabaviti na svoj način. Putanjom aviona prvo je iscrtao dva nepristojna oblika, da bi kasnije, kroz ukupno 3 sata leta, po nebu ispisao i poruku "IM BORED" – u prevodu, "dosadno mi je".

Ovo nije prvi put da se crteži pojavljuju na radarskim zapisima. Pamtimo, na primer, događaj sa kraja 2017. kada je Airbus A380 iznad Nemačke iscrtao novogodišnju jelku.

Na kraju je ovaj let u Australiji trajao 40 minuta duže nego što je prvobitno bilo planirano, valjda kako bi pilot uspeo da dovrši svoju poruku. Od silne dosade došao je vrlo brzo, čini se, do prezabavnog rešenja.

Sve se ovo dogodilo 19. februara ujutro po lokalnom vremenu, a proteklih je dana priča postala hit na društvenim mrežama – pogotovo iz razloga što se dokazi mogu vrlo lako i dalje pogledati na Flight Radar-u. Identitet šaljivdžije nije objavljen.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.