Twitter zabeležio rast broja dnevno aktivnih korisnika


Microblogging platforma Twitter je u sklopu svog redovitog finansijskog izveštaja ubacila i statističke podatke o svojim korisnicima. U četvrtom kvartalu prošle godine Twitter je imao 126 miliona dnevno aktivnih korisnika, što bi bio rast od 9% u odnosu na 124 miliona dnevno aktivnih korisnika iz trećeg kvartala 2018. godine.

Na godišnjem nivou ostvaren je rast od 5%, s time da su neka tržišta zabeležila i dvocifreni rast broja korisnika. Broj mesečno aktivnih korisnika pao je te sada iznosi 321 milion korisnika, u odnosu na 326 miliona zabeleženih u trećem kvartalu.

Rezultati o broju korisnika temelje se na korisnicima koji su upotrebljavali Twitter preko weba ili službene mobilne aplikacije. Beleži se i pad prijava zloupotrebe servisa i nepoželjnog sadržaja na samoj platformi, reč je o padu prijava tokom četvrtog kvartala od oko 16%.

Što se tiče finansijskih rezultata, Twitterovi prihodi su rasli sa 723 miliona američkih dolara u četvrtom kvartalu 2017. godine na 909 miliona američkih dolara zabeleženih u četvrtom kvartalu 2018. godine.

Oglašivački prihodi su u istom razdoblju rasli sa 644 na 791 milion američkih dolara. Neto dobit prema GAAP-u bila je 255 miliona američkih dolara, u odnosu na 91 milion u četvrtom kvartalu 2017. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.