WhatsApp mesečno gasi 2 miliona lažnih korisničkih naloga


Na sastanku sa novinarima u New Delhiju, čelnici WhatsApp-a, jedne od najpopularnijih mobilnih aplikacija za dopisivanje i razmenu datoteka priznali su kako svakog meseca ugase oko 2 miliona lažnih korisničkih naloga.

Kako bi sprečili lažne korisničke naloge namenjene širenju raznih vrsta dezinformacija u WhatsApp-u koriste sistem temeljen na mašinskom učenju koji se zavisno od potreba konstantno poboljšava. U ovom trenutku sistem je sposoban da detektuje 20% spornih korisničkih naloga još u fazi njihove registracije, dok je sam sistem zaslužan za detekciju 75% od pre spomenutih 2 miliona uklonjenih korisničkih naloga.

Takođe, Facebook-ov WhatsApp trenutno ima preko 1,5 milijardu korisnika. Tri su razloga zbog kojih WhatsApp blokira korisničke naloge, nalozi šalju velike količine poruka koje se mogu okarakterizovati kao spam, očito stvaranje više korisničkih naloga s ciljem širenja sumnjivog sadržaja, uporaba softvera koji omogućava istovremenu upotrebu više korisničkih naloga na istom uređaju te upotreba specijalizovanih proizvoda koji podržavaju desetine SIM kartica.

Sastanak u New Delhiju upriličen je povodom skorašnjih izbora u Indiji na proleće ove godine, zbog čega se u toj zemlji očekuje porast količine neproverenih i lažnih vesti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.