5G će u Južnu Koreju stići kasnije od planiranog


Južna Koreja smatra se jednom od predvodnica komercijalizacije 5G mreža, čak prema nekim naznakama to je trebala da bude prva zemlja koja će uvesti komercijalne 5G mreže, ali čini se kako je taj proces donekle usporen.

Prema prvotnim planovima, komercijalizacija 5G mobilne mreže bila je zakazana za kraj ovog meseca, ali prema najnovijem saopštenju tamošnjeg Ministarstva nuke i informatičkih tehnologija, zainteresovani korisnici morati će se još strpiti.

Jedan od razloga za kašnjenje komercijalizacije 5G mreža je trenutna upitna ekonomska isplativost takve investicije u kontekstu većih južnokorejskih telekomunikacijskih operatera kao što su SK Telecom, KT Corporation i LG Uplus.

Tome treba pridodati i manjak mobilnih uređaja sa podrškom za 5G mreže koji su prisutni na tržištu. Što se tiče domaćih južnokorejskih proizvođača najavljeni su LG V50 ThinkQ 5G i Samsung Galaxy S10 5G.

Ova odgoda komercijalizacije na južnokorejskom tržištu potencijalno bi mogla uticati i na druga tržišta na kojima se planira komercijalizacije 5G tehnologije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.