Apple bi 25. marta mogao da predstavi svoj streaming servis


Apple bi za otprilike dve nedelje mogao najaviti ulazak na tržište video streaminga. Početkom ove nedelje su, naime, poslali pozivnice za svoj event koji će se održati u utorak, 25. marta, u Steve Jobs Theatreu u novom sedištu kompanije Apple Park u Cupertinu. Tamo će biti upriličena tradicionalna prolećna konferencija za medije na kojoj će kompanija predstaviti nove proizvode i usluge, a za očekivati je ponešto novog hardvera, ali i usluga.

Oko usluga se Apple već ranije izjasnio – u svetlu pada prodaje iPhone-a ova godina biće u Apple-u posvećena upravo uslugama koje im donose sve više prihoda. Pozivnica za događaj koji je najavljen za 25. mart, pak, daje naslutiti da će glavna tema na njemu biti – streaming videa.

Naslov pozivnice je tek kratka rečenica "It's show time". Ona se inače koristi kao najava nadolazećeg "showa", u smislu kakve prezentacije, predstave ili filma, ali od nje je zanimljiviji kontekst. Apple je, naime, istu rečenicu bio upotrijebio na pozivnici za event u septembru 2006. godine kada su svetu predstavili uslugu danas poznatu kao Apple TV.

Da stvar bude još jasnija, pozivnica uključuje i animaciju koja odbrojava sekunde do početka projekcije, baš kao nekada u bioskopima – pa je prilično sigurna opklada da će se Apple za dve nedelje pozabaviti video sadržajem.

Stoga analitičari smatraju da bi sada pod ovim sloganom trebala da bude predstavljena usluga over-the-top video streaminga. Njome bi Apple, ostvare li se predviđanja, postao velik i značajan konkurent Netflix-u, Amazon Prime Vide-u i drugim servisima kao što su Hulu, HBO Now. Apple bi tako zagazio u područije televizije na zahtev, ali samo putem pružanja usluge i bez potrebe da korisnici kupe njihov uređaj Apple TV.

Osim toga, Apple bi na nadolazećem događaju mogao osvežiti i svoju ponudu iPad-a, ali i, nadajmo se, iznenaditi nekom neočekivanom uzbudljivom objavom.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.