Austrija pokrenula prvu 5G mrežu


Austrija se od sada može nazvati pionirom 5G komunikacija, jer je juče pokrenula prvu 5G mrežu. Tačnije rečeno, mrežu je razvio i pokrenuo T-Mobile Austria, a bazne stanice nalaze se na 25 lokacija u Štajerskoj, Tirolu, Koruškoj, Donjoj i Gornjoj Austriji.

Na svečanosti pokretanja prve 5G mreže. CEO T-Mobile-a Austria Andreas Bierwirth izjavio je da će sa 5G mrežom korisnici mobilnih komunikacija dobiti brzine svojstvene optičkim mrežama, a to će ujedno omogućiti i pokrivenost onim delovima zemlje u kojima bi postavljanje optike bilo složeno, sporo i skupo. "Umesto povezivanja domačinstava na internet pomoću žica, 5G će osigurati da broadband internet stigne u domove radio signalom", izjavio je Bierwirth i dodao da će T-Mobile investirati oko milijardu evra između 2018. i 2021. kako bi Austriji osigurao moćnu broadband infrastrukturu.

Događanju je prisustvovao i austrijski kancelar Sebastian Kurz koji je rekao da je Austrija od danas pionir u pokretanju 5G-a, što je vrlo važno za njenu kompetitivnost, tehnološki napredak i kvalitet života svih građana.

U sledećim mesecima T-Mobile Austria će beležiti iskustva korisnika kojima će dati specijalne 5G rutere. Prvi 5G telefoni u Austriju stižu pre kraja godine, a široka raširenost 5G telefona i tablet PC-a očekuje se u 2020. godini.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.