Chrome 73 podržava DuckDuckGo pretragu


Ovoge nedelje korisnicima širom sveta najpopularniji internet browser, Google Chrome, počeo je da instalira svoju najnoviju nadogradnju. Chrome 73, pisali smo već o tome u nekoliko navrata, ispravlja ponešto bezbednosnih propusta, donosi dodatnu zaštitu korisnika od malwarea, podršku za multimedijalne tipke, kao i u poslednje vreme vrlo popularni Dark Mode. Opcija surfovanja u tamnom načinu rada za sada će biti dostupna tek za macOS, a na Windows bi trebala da stigne uskoro.

Ali, jednu promenu u novom Chrome-u Google nije oglašavao na sva zvona, ali će mnogima sigurno biti zanimljiva. Kao defaultnu internet pretragu u Chrome-u se od sada, osim naravno Googlea, te Bing-a i Yahoo-a, može postaviti i servis DuckDuckGo.



Ova pretraga je svoje ime izgradila na obećanju veće privatnosti i bezbednosti pretraživanja, praksi anonimne pretrage bez praćenja navika i profiliranja korisnika, kao i izostanku prikazivanja personalizovanih rezultata prilagođenih svakom pojedinačnom korisniku.

DuckDuckGo je sve popularniji izbor kad je reč o pretragama. Od 2013. godine porasli su sa oko 4 miliona, sve do u februaru ove godine zabeleženih 35 miliona pretraživanja na danu. U januaru ove godine prvi put su imali preko milijardu upita u mesecu. Neupitno je da će uključivanjem podrške u Chrome ovaj broj nastaviti da raste.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.