Chrome 74 beta podržava tamni mod u Windows-u


Google Chrome je jedan od najpopularnijih Internet browsera u svetu. Kako bi takvim i ostao Google redovno izdaje nove verzije koje osim ispravljenih bugova i poboljšanih performansi sa vremena na vreme donose i nove funkcije.

Najnovije stabilno izdanje Chrome browsera za Windows nosi brojčanu oznaku 73.0.3683.86, ali u izradi je i naredna verzija Chrome 74 koja će doneti par novina koje do sada nisu postojale. Na primer, podršku za tamni način rada u Windows-u. Naime, u slučaju kada korisnici unutar Windows-a odaberu tamni način rada i Google Chrome će po defaultu učitavati tamnu temu za sopstveni korisnički interfejs.

Osim toga, Chrome 74 biće dodatno prilagođen za korisnike kojima smetaju animacije i pokretni delovi na Internet stranicama. Naime, pojedinim korisnicima animacije i pokreti izazivaju vrtoglavicu i mučninu, a kako bi se ista sprečila jedini lek je onemogućiti ih ili ih barem svesti na što manju moguću meru.



Ove opcije biće moguće onemogućiti u podešavanjima browsera aktivacijom Remove animations i Reduce motion funkcija. Jednom kada budu aktivirane, Chrome više neće automatski pokretati video zapise i vizuelne efekte na Internet stranicama. Ali, da bi ove dve stvari funkcionisale onako kako su zamišljene neće biti dovoljno samo instalirati Chrome 74 i uključiti ih, već će svoj deo posla morati odraditi i web developeri na način da na svoje internet stranice dodaju podršku za navedene funkcije.

Remove animations i Reduce motion funkcije biće podržane na Windows-u, macOS-u, Android-u i iOS-u. Beta verziju Chrome-a možete preuzeti ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.