Debitna kartica sa ugrađenim skenerom otiska prsta će se testirati u Velikoj Britaniji


Britanska banka Natwest u aprilu će započeti testiranje nove NFC kartice za plaćanje koja ima ugrađen senzor za otisak prsta.

Kartica će omogućiti NFC plaćanje (bez kontakta) čime će se eliminisati potreba za unošenjem pina ili za potpisom. Kada se iskoristi otisak prsta, standardni limit za beskontaktno plaćanje koji iznosi 30 funti se neće primenjivati.

Trenutno oni koji mogu koristiti beskontatno plaćanje u Velikoj Britaniji samo prislone karticu na terminal kako bi izvršili plaćanje. Rezultat toga je manjak bezbednosti pa je nametnuto ograničenje od 30 funti. Za veće iznose je potrebno ubaciti karticu u čitač i uneti PIN. Mobilno plaćanje zahteva autentifikaciju na iste male iznose.

Podaci o otisku prsta se čuvaju na kartici, tako da hakeri ne mogu ukrasti ništa iz centralne baze podataka banke. Ipak, ni ova kartica nije bez slabosti jer je otisak prsta moguće "ukrasti" i "imitirati". Ipak, ova tehnologija je mnogo bezbednija od PIN-a.

Biometrijska autentikacija je postala standardna komponenta NFC mobilnog plaćanja, ali uprkos testiranju kartica od 2015. godine, one nisu postale tradicionalne bankovne kartice.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.