EKG na Apple Watch-u stigao u Evropu, ali ne i u Srbiju


Apple je imao prilično pretrpan raspored proteklih dana, pa su tek preksinoć, dva dana nakon velike prezentacije novih usluga, objavili neke novitete vezane za Apple Watch. Funkcije ugrađene u četvrtu generaciju ovog pametnog sata koje se odnose na praćenje ritma srca i elektrokardiogram od sada su dostupne korisnicima u Evropi i Hong Kongu, kažu iz Apple-a. Sve što je potrebno za njihovo aktiviranje jest nadograditi watchOS na aktuelnu verziju 5.2.

I već kad smo pomislili da bi u objavljenoj ekspanziji na naš kontinent trebala biti zahvaćena i Srbija, razočarali smo se. Pod pojmom Evrope i Evropskog privrednog prostora Apple ovoga puta misli na 19 zemalja (Austriju, Belgiju, Dansku, Finsku, Francusku, Nemačku, Grčku, Mađarsku, Irsku, Italiju, Luksemburg, Holandiju, Norvešku, Portugal, Rumuniju, Španiju, Švedsku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Švajcarsku).

Bez EKG-a na Apple Watchu za sada će, dakle, ostati nekoliko zemalja EU iz kasnijih razdoblja njenog širenja. Nije da na to nismo već navikli.

Funkcija EKG-a među glavnim je prednostima Apple Watcha Serije 4, a o ovoj vrsti EKG-a i njegovom kvalitetu je već bilo govora. Što se tiče praćenja neregularnog srčanog ritma, ono je dostupno svim korisnicima Apple Watcha, od prve generacije pa do najnovijih verzija, jer koristi samo optički senzor otkucaja srca koji tamo postoji od početka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.