Energizer P18K telefon sa 18,000 mAh baterijom skuplja novac na Indiegogo-u


Među mnogobrojnim izlagačima na ovogodišnjem MWC sajmu našla se i američka kompanija Energizer. Iako bi se od nje više očekivalo da predstavi različite powerbankove, Energizer-ovci su se odlučili da predstave i svu silu smartfona, njih čak 26, od čega je jedan bio i Power Max P18K Pop.

Podsetimo, radi se o telefonu koji se svojim dizajnom izdvaja od većine koja je bila predstavljena prošle, ove, a verujemo i od onih koji će biti predstavljeni narednih godina. Dok se većina proizvođača telefona fokusirala na što veći broj kamera, brže procesore i savitljive ekrane, Energizer je svu svoju energiju posvetio bateriji.

Daleko od toga da su ugrađene komponente zastarele, nisu, Power Max P18K Pop ima veliki, 6,2“ ekran, MediaTek Helio P70 SoC, 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Energizer je uredno obavio i zadatak vezan uz kamere – P18K ih ima ukupno pet, sa zadnje strane tri, sa prednje dve. Oznaka Pop odnosi se na selfie kamere koje kada nisu u upotrebi su smještene u unutrašnjosti uređaja, a prema potrebi iskaču napolje.



Ali, glavna odlika ovog telefona je njegova baterija koja zahvaljujući kapacitetu od 18.000 mAh, uređaj u stanju pripravnosti može držati i do 50 dana. Korisnici koji se odluče aktivnije koristiti Power Max P18K Pop mogu računati na nadopunjavanje baterije svaka dva do četiri dana, zavisno od toga gledaju li preko njega filmove ili slušaju muziku. Zbog toliko velike baterije i sam uređaj je velik, ili bolje rečeno debeo, što se najbolje vidi iz priloženih fotografija.




Energizer je na sajmu najavio kako će Power Max P18K Pop na tržište stići u junu 2019. godine po ceni od 699 USD. Ali, čini se kako su najpre odlučili ispipati kako korisnici dišu po pitanju njihovog malo neobičnijeg smartfona pa su pre masovne proizvodnje odlučili potrebna sredstva prikupiti preko crowdfundinga. Prema njihovoj proceni potrebno im je 1,2 miliona američkih dolara.


Kampanja traje još 38 dana, i za vreme trajanja kampanje zainteresovani kupci mogu ovaj telefon dobiti po sniženoj ceni od 549 USD. Ali, ne svi, već samo 200 najbržih, ostali će morati platiti 599 USD. Kampanja otkriva i kako je termin dolaska na tržište prolongiran sa juna na oktobar 2019.



Ali, čini se kako i nema previše zainteresovanih potencijalnih kupaca do sada. Kampanja nakon 24 sata nije prikupila ni centa, a za 48 sati pronašao se tek jedan zainteresovani kupac koji je uplatio novac. Čini se kako su korisnici radije za tanje telefone i deblje powerbankove nego za njihove hibride. Srećom, Energizer je odabrao fiksno finansiranje, pa u slučaju da se i pojavi poneki zainteresovani kupac neće biti primoran i da proizvede telefon ako ne prikupi svih 1,2 miliona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.