Energizer Power Max P18K Pop - telefon sa 18.000 mAh baterijom


Energizer, američka kompanija koja nam je poznatija po svojim baterijama nego po telefonima na MWC 2019 sajam donela je par mobitela među kojima i Power Max P18K Pop. Dotični se od konkurentskih modela najviše izdvaja po ogromnom kapacitetu baterije (za jedan telefon) i shodno tomu po osetno većoj debljini kućišta. Zapravo pre bismo rekli da je Energizer na powerbank ugradio ekran i opciju telefoniranja nego da je u klasični smartphone ugradio bateriju velikog kapaciteta.

Naime, zbog kapaciteta od 18.000 mAh kućište ovog telefona je debljine 18 milimetara, što baš i nije praktična debljina za moderni smartphone. Ali, cilj ovog modela nije da bude praktičan već da korisniku omogući višednevni rad bez dopunjavanja baterije.



Prema navodima proizvođača Power Max P18K Pop sa jednim punjenjem baterije može četiri dana bez prestanka da reprodujuke muziku ili video u trajanju do dva dana. Korisnici koji odluče da koriste telefon tek povremeno Power Max P18K Pop može u stanju mirovanja da izdrži i do 50 dana pre nego što ga bude potrebno priključiti na punjač. Inače za potpuno punjenje baterije potrebno je oko tri i po sata. Baterija podržava tehnologiju brzog punjenja. Uz telefon dolazi 18-vatni punjač sa USB-C konektorom.

Prednju stranu kućišta gotovo u potpunosti prekriva ekran dijagonale 6,2“ i rezolucije 2.280 x 1.080 px. Oko ekrana su vidljivi tek manje ivice. Kako bi izbegao urezivanje ili bušenje ekrana Energizer se odlučio prednje kamere smestiti unutar kućišta te ih po potrebi izbacivati napolje pomoću pop-up sistema. Selfie kamere su rezolucije 16 MP i 2 MP. Sa zadnje strane kućišta nalazi se poznata konfiguracija sa tri kamere – glavna kamera ima rezoluciju od 12 MP, a dve dodatne od 5 MP i 2 MP.



Sve tipke Energizer je smestio sa desne strane uređaja, uključujući i skener otisaka prstiju. S leve strane uređaja nalazi se tek ulaz za umetanje SIM i memorijske kartice. Power Max P18K Pop temelji se na MediaTek Helio P70 SoC-u, ima 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Sa softverske strane nalazi se Android 9.0 Pie. Dimenzije uređaja su 153 x 74,8 x 18 milimetara.

Power Max P18K Pop na tržište bi trebao da stigne u junu ove godine u plavoj i crnoj boji kućišta te po ceni od 599 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.