Facebook objavio rat promovisanju nevakcinisanja


U Facebook-u su, samo nedelju dana nakon što se Google-ov YouTube odlučio na demonetizaciju  kanala koji promovišu nevakcinisanje i videa, takođe krenuli u borbu protiv onih koji zagovaraju izbegavanje vakcinacije dece. Na službenom su blogu objavili promenu poslovne politike kojom će dezinformacije i štetne sadržaje koji se šire Facebook-om, a tiču se antivakcinacijskog trenda, pokušati da svedu na najmanju moguću meru, a opet bez cenzure slobodnog izražavanja.

Oni će umanjiti značaj stranica i grupa koje promovišu ovakve ideje pa će ih se mnogo ređe moći videti u preporukama, News Feedu ili rezultatima pretraživanja.

Oglasi koji promovišu izbegavanje vakcinacije biće zabranjeni, a reklame se neće moći prikazivati niti ciljnoj grupi ljudi koja se predstavlja kao antivakseri – takva segmentacija je takođe ukinuta. Nalozi koji će opetovano postavljati oglase protiv vakcinacije biće izbrisani.

Sadržaj koji se protivi vakcinaciji biće na sličan način uklonjen i sa Instagrama, a ljudima koji pretražuju informacije o antivakcinacionom pokretu biće ponuđen edukativni sadržaj. On bi im trebao skrenuti pažnju na naučne činjenice i raskrinkati obmanjujuću (hoax) prirodu ovih teorija zavere.

"Potpuno smo predani sigurnosti naše zajednice i nastavićemo raditi na tome", poručuju ovom prilikom iz Facebook-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.