Foxconn: Smanjenje plata i otkazi zbog slabije prodaje iPhone-a


Prema pisanju South China Morning Post-a, kompanija Foxconn upala je u probleme zbog slabije potražnje za Apple-ovim iPhone-ima.

U izveštaju se spominju navodno manje plate i beneficije za radnike, plata radnika u Foxconn-ovim postrojenjima sada je manja od prosečne plate u nekim kineskim gradovima.

Upitno je i ukidanje određenih usluga koje su do sada bile dostupne korisnicima, kao što je na primer prevoz od kompanijinih spavaonica do fabrika pa su sada radnici dužni pešačiti oko 40 minuta kako bi stigli do svojih radnih mesta. S početkom 2019. godine ukinuta je i besplatna usluga pranja robe koju su radnici sada prisiljeni da plaćaju.

Foxconn je takođe otpustio određeni broj sezonskih radnika koji su postali višak (oko 50.000 radnika od oktobra prošle godine), a i česte su zamene postojećih radnika novima (odlazak postojećih radnika na dnevnoj bazi). Takođe, tu je i primer da je nekad određena proizvodna linija na vrhuncu proizvodnje imala 140 radnika, dok je sada maksimum oko 30 radnika.

Ukidanja beneficija i smanjenje broja radnika deo su Foxconn-ove strategije da pokrije nastale gubitke od oko 2,9 milijardi američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.