Galaxy Fold može se bez oštećenja preklopiti najmanje 200 hiljada puta


Za koji dan na evropsko tržište stiže Samsung Galaxy Fold. Kako već zasigurno znate, reč je o Samsung-ovom prvom telefonu sa savitljivim ekranom. Podsetimo, Galaxy Fold do dela evropskih kupaca stiže 3. maja po ceni od oko 2.000 evra.

I dok budući kupci, odnosno budući korisnici nemaju zamerki po pitanju hardvera, isto se ne bi moglo reći za ekran. Naime, logika nalaže da se za svaki materijal nakon određenog broja presavijanja može očekivati zamor materijala te na kraju njegovo pucanje. Na takav je način moguće oštetiti i višestruko čvršće materijale, a kako se onda ne bi moglo nešto krhko poput tankog ekrana.

Sumnju u kvalitetu zaslona sigurno je povećao i nedavni video zapis u kojem se vidi kako nakon otvaranja Galaxy Folda na sredini ekrana, mestu na kojem se ekran savija, ostaje vidljiva ivica.



Ali, čini se kako nema mesta panici ni brizi. Proizvođač tvrdi kako je broj sigurnih presavijanja ekrana minimalno 200 hiljada puta. Kada bi u nekom slučaju na dnevnoj bazi to činili 100 puta, ekran Galaxy Folda bi vam u tom slučaju bez problema potrajao i duže od pet godina. Kako se ekran savija pomoću šarki, očekivano trajanje šarki je takođe minimalno 200 hiljada puta, ako ne i duže.



Veća je verovatnost da će kupac Galaxy Fold-a u tih pet godina potražiti noviji model, zbog zastarelog hardvera nego servis kako bi zamenio oštećeni ekran. Kako bi potencijalnim kupcima demonstrirao izdržljivost ekrana Samsung je objavio i video zapis iz svoje laboratorije u kojoj testira Galaxy Fold.

U videu se vidi kako Samsung-ovi roboti konstantno presavijaju Galaxy Fold, i to bez dužih pauza. Zapravo brzina testiranja uređaja je slična onoj kolika bi bila i da stvarni korisnik čini istu stvar – preklapa telefon.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.