Google blokirao više od 2 milijarde loših oglasa


Google je na svom blogu objavio izveštaj o "bezbednom oglašivačkom ekosistemu" u kojem navodi da je tokom prošle godine blokirao 2,3 milijarde "loših oglasa". Mada brojka tih oglasa koji su kršili pravila Google-ovog oglašavanja deluje ogromno, Google navodi da je ona nakon dugog niza godina manja u odnosu na godinu dana pre i to za 28% u odnosu na 2017.

Loši oglasi ili "bad ads" odnose se na svako oglašavanje koje Google ne dozvoljava, uključujući prevare, phishing, malware i druge "scammerske" metode kojima "oglašivači" nastoje da privuku ljude i potom im uvale nešto ili im uzmu novac za prodaju magle.

Na popisu tih loših oglasa nalazi se i preprodaja karata za utakmice, koncerte i druge događaje.

Google se hvali da je za lov na loše oglase unapredio tehnologiju mašinskog učenja koja je identifikovala i uklonila oko milion naloga oglašivača, uključujući oko 734.00 izdavača i developera aplikacija.

Google je na ovome sarađivao sa stručnjacima za računarsku bezbednost iz kompanije White Ops, ali i FBI-em kako bi onemogućili međunarodne operacije prevara, među kojima i jednu od najvećih u istoriji pod kodnim imenom 3ve, koja je pomoću exploita u data centrima, računare inficiranih malewareom, lažnih domena koje su glumile originalne i lažnih web stranica stvorila 10.000 lažnih domena i generisala 3 milijarde ponuda dnevno na svojem vrhuncu. Za razbijanje tog lanca internet lopova FBI je podneo optužnice protiv 8 osoba koje se terete za kaznena dela koja uključuju krađe identiteta i pranje novca.

Google je ujedno najavio lansiranje Policy managera u Google Ads sledeći mesec, koji će pomoći oglašivačima da svojim oglasima ne bi slučajno ili iz neznanja prekršili pravila oglašavanja i izazvali blokiranje svojih oglasa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.