Google Stadia je novi servis za streaming video igara


I dok čekamo da Sony i Microsoft najave next-gen konzole, Google je na ovogodišnjoj Game Developers konferenciji objavio kako ulazi na tržište igara sa svojim najnovijim projektom - servisom za streaming igara pod imenom Stadia.

Stadia korisnicima omogućava da igre igraju direktno unutar Chrome web browsera na svom računaru, telefonu, tabletu ili TV-u na koji su priključili Google Chromecast.

Pored same platforme, Google je predstavio i Stadia bežični gamepad, a istakli su i to kako svaka "instanca" Stadie na serverskoj strani nudi dovoljno snage za pokretanje igara u rezolucijama do 4K i u framerateu do 60 frameova u sekundi.

Među prvim naslovima koje možemo očekivati na Stadiji će se naći Assassin’s Creed Odyssey i Doom Eternal, a obećavajuće zvuči i vest kako je Google osnovao sopstveni razvojni tim koji će raditi na igrama za Stadiu, predvođen sa Jade Raymond, bivšom producentkinjom iz Ubisofta i Electronic Arts-a.

Google Stadia bi korisnicima u Severnoj Americi i Evropi trebala da postane dostupna ove godine, ali za sada još uvek nije poznato po kojoj ceni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.