Google svima omogućio registraciju .dev domena


Google je tokom februara lansirao novi domen najvišeg nivoa .dev kroz sopstveni registracioni sistem i dao mogućnost developerima da rezerviraju adresu na tom domenu prema željama, ali i uz dodatno plaćanje zbog mogućnosti rane registracije atraktivnih adresa. Od zadnjeg dana februara, pak, .dev domen otvoren je za sve zainteresovane koji na njemu žele da osiguraju adresu za internet stranice.

Ovaj domen primarno je namenjen developerima i onima koji bi na njemu hteli da postavljaju svoje lične stranice, blogove, ili prikazuju svoje developerske uratke, a nastavak .dev trebao bi ceo doživljaj da učini nešto profesionalnijim. Aplicirati za neki od slobodnih domena na .dev domenu može se putem Google-ovih stranica, a registracija se može obaviti putem nekog od ponuđenih registrara, ali i kroz Google Domains sistem.

Cene se kreću od 12 do 15 američkih dolara godišnje, što je u rangu najjeftinijih domena na tržištu.

Dodatno, Google je omogućio baš svima koji su se prijavili za ulaznice za ovogodišnju developersku konferenciju Google I/O jednu godinu besplatnog korišćenja odabranog .dev domena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.