Huawei bi mogao da napusti Android i Windows


U SAD-u se i dalje ne stišava hajka na Huawei kojeg optužuju da je špijunirao za kinesku vladu i kršio sankcije protiv Irana, iako za većinu optužbi još uvek ne postoje nikakvi dokazi.

U razgovoru za nemački Die Welt, Huawei-jev šef mobilne divizije Richard Yu Chengdong odbacio je sve optužbe i izjavio da se Huawei ne boji da će mu ovaj slučaj uništiti poslovanje jer se njegovi proizvodi ne prodaju samo u SAD-u, dok u drugim zemljama prodaja ide odlično.

Pored toga Yu je izjavio da je Huawei za svaki slučaj razvio sopstveni operativni sistem, kojim u bilo kojem trenutku može zameniti Android i Windows, s obzirom da su ti OS-ovi u američkim rukama (Google i Microsoft), pa njegovi telefoni i laptopovi neće zavisiti o njima ukoliko im Amerikanci uvedu sankcije i uskrate korišćenje.

Yu naglašava da je to samo rezervni plan koji bi se mogao koristiti u zaista vanrednim okolnostima, a on lično ne veruje da će to biti potrebno, pa za sada Android i Windows do daljnjeg ostaju Huawei-jev glavni izbor kod operativnih sistema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.