Huawei opet manipuliše sa DSLR fotografijama


Huawei će uskoro predstaviti nove mobitele iz linije "P", tačnije modele P30 Lite, P30 i P30 Pro. Shodno tome već neko vreme traje službena kampanja kojom proizvođač i pre predstavljanja nastoji da zainteresuje potencijalne kupce za ovogodišnje modele.

Kako je jedna od glavnih funkcija ovogodišnje "P" linije ponovno kamera i to periskopska koja će snimane predmete moći približiti i do 5X jasno je kako je kompanijin marketing deo kampanje posvetio i promovosanju njenih mogućnosti. Pogotovo onih vezano uz približavanje objekata i predmeta.



U tome ne bi bilo ništa sporno da Huawei opet nije uhvaćen kako koristi fotografije koje su snimljene profesionalnim DSLR fotoaparatom. Aljkavost marketinškog odeljenja je tim veća što su za promovisanje telefona iz 2019. godine koristili i fotografiju koja je nastala deset godina ranije, u doba kada linija "P" nije postojala ni na papiru (Ascend P1 izdat je u julu 2012.), a kamoli u stvarnosti.


Sporna fotografija prikazuje erupciju vulkana i snimljena je 2009. godine. Ista se može videti na Gettyimages stranici, a originalno ju potpisuje Tom Pfeiffer. Kako je Farid Saiyed primetio fotografija vulkana nije i jedina za kojom je Huawei-jev marketinški tim posegnuo, naime, sporna je i fotografija deteta sa patkama koju je snimio Jake Olson 2015. godine.



Huawei je već jednom uhvaćen u preuveličavanju mogućnosti kamera na svojim mobilnim uređajima. Bilo je to sredinom 2016. u vreme predstavljanja flagshipa P9. Ubrzo nakon što je otkrivena muljaža Huawei se oglasio saopštenjem u kojem je naveo kako je fotografija nastala pri snimanju službene reklame za P9 uređaj te je postavljena samo radi inspiracije te da nije postojala nikakva namera zavaravanja korisnika.

Istine radi, Huawei nije jedina kompanija koja pomoću profesionalnih fotografija pokušava da "inspiriše" korisnike na stvaranje sopstvenih pomoću telefona, isto je učinio i Samsung krajem 2018. kada je prezentirao mogućnosti Galaxy-ja A8 Star.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.