Huawei tužio američku vladu


Trgovinski rat na relaciji SAD – Kina, koji je praktično rezultovao brisanjem Huaweia sa američkog tržišta, od sada će se nastaviti i na sudu. Huawei je naime, američku vladu tužio navodeći da im je onemogućeno tržišno takmičenje što je protivzakonito i neustavno.

Svi vi koji pratite svetska zbivanja sigurno niste propustili pokušaje američkog predsednika da Huawei proglasi kineskom špijunskom mašinerijom. U svojem ih je dvorištu prilično efikasno zaustavio, a na isto je nagovorio i Australijance, Novozelanđane pa i u dobroj meri i Kanađane, a šta će se na kraju dogoditi u Evropi koja praktično zavisi od Huawe-jeve opreme za implementaciju 5G mreža, pokazaće vreme.

Da je za Huawei američko tržište izuzetno važno zna i ptica na grani, ali i uprkos toj blokadi, Huawei snažno grabi ka vrhu liste top proizvođača smartphonea, na kojoj se ne nalazi američki Apple već korejski Samsung.

Huawei je u svojoj tužbi izneo da oni nisu kompanija u vlasništvu kineske vlade te da je njihova oprema bezbedna i nije ničiji alat za špijunažu kako ih optužuje Donald Trump.

Može li Huawei išta postići tužeći Ameriku Americi na sudu u Texasu, nećemo saznati tako skoro ali ne zvuči naročito izgledno.

Svakako ćemo pratiti razvoj događaja, kao što pratimo i sve ostale događaje u smartphone industriji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.