I od tamnog moda, Twitter ima još tamniji


Windows i njihov File Explorer, macOS Mojave, Google Chrome i Android samo su neki od operativnih sistema i aplikacija koje se u poslednje vreme spominju u kontekstu podrške za noćni, tamni način rada koji ne napreže oči.

Jedna od aplikacija koja je među prvima svojim korisnicima omogućila tamni način rada bio je Twitter, i na toj je društvenoj mreži tamna tema bila prilično popularna – uvedena je 2016. godine u Android i iOS mobilne aplikacije, a godinu kasnije na desktop verziju. Ali, kako to obično biva, korisnici su i tome našli zamerku pa su Twitter-u prigovarali da se ne radi o "pravom" dark modeu. Naime, tamna je pozadina bila prikazana u nijansama vrlo tamne plave, a ne crne boje.

Kako je plava svetlost jedna od pojava koju bi "pravi" tamni način rada trebao ukinuti (zbog uticaja na ljudski san), u Twitter-u su u opštem potamnjivanju svih mogućih aplikacija i OS-ova, odlučili zadovoljiti i one najzahtevnije ljubitelje tamne strane. Uveli su tako, za sada samo u svoju iOS aplikaciju, još tamniji način rada.On se naziva "Lights out", a aktivira se u meniju u kojem se određuju i postavke običnog dark modea. Oni koji ga uključe umesto tamno plave imaće sasvim crnu pozadinu, onoliko crnu koliko je njihov telefon može da prikaže. Punu prednost iskoristiće vlasnici uređaja sa OLED ekranima jer će kod njih crni pikseli biti potpuno ugašeni, pa će osim prijatnosti za oči koristi imati i baterija telefona. Navodno se već priprema ista mogućnost i za desktop i Android.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.