iFixit rastavio Samsung Galaxy S10 u sitne deliće


Samsung Galaxy S10 i dva njegova brata samo što nisu stigli na police prodavnica, pa je skladno tome i popularni iFixit već odradio svoje tradicionalno rastavljanje na proste faktore. Tako je postupak kod modela S10 i S10e pokazan na fotografijama, a S10+ na videu.

Ukupna ocena popravljivosti Samsung-ovog top modela iznosi prilično niskih 3/10, i to zahvaljujući dosta zahtevanom postupku lepljenja spolja, pri čemu je potrebna velika pažnja kako se ne vitalni delovi poput ekrana ne bi polomili.

S druge strane, jednom kad uđete u unutrašnjost uređaja, ispostavlja se da su komponente prilično logično složene, što se može okarakterizovati i modularnim. Ali ipak, ultrazvučni čitač otisaka prstiju je sastavni deo ekrana, a to znači da ako s njim nešto krene po zlu, moraće se da zamenite ceo ekran.

Naravno, veću ocenu nismo ni očekivali, jer napredak tehnologije sam po sebi iziskuje i napredak oruđa za popravak, a to podrazumeva i veću edukaciju, odnosno osposobljenost stručnog osoblja. Vremena kad su entuzijasti sami kod kuće popravljali telefone davno su iza nas, a dolaskom na tržište novih modela, od toga bi mogli odustati i oni najuporniji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.