Igra zabranjena jer je lik iz nje uhapšen zbog droge


Sega je u decembru prošle godine u Japanu lansirala igru Judgment za PS4 i najavila da će tokom ove godine stići i u ostatak sveta, ali od toga možda neće biti ništa.

Sega je naime povukla igru iz prodaje u Japanu, nakon što je glumac Pierre Taki koji se u njoj pojavljuje, uhapšen zbog zlouporabe droge. Prema pisanju Japan Timesa, glumac čije pravo ime glasi Masanori Taki, u Tokiju je uhapšen zbog posedovanja male količine kokaina. Obzirom da su u Japanu kazne za posedovanje i najmanje količine droge vrlo rigorozne, glumcu preti kazna do 7 godina zatvora, a Sega ne želi da se uz njeno ime veže jedna takva afera, pa je povukla igru iz retail prodavnica te obustavila prodaju digitalnim downloadom dok sud ne odluči o krivici ili nedužnosti glumca.

Masanori Taki (51) je član pop grupe Denki Groove, a svoj glas je pozajmio i snešku Olafu u japanskoj verziji filma Frozen. U samoj igri glumac svoj lik i glas pozajmljuje liku Kyoheiu Hamuri, gangsteru i šefu Yakuza bande, pa bi se moglo reći da je malo previše ušao u svoju ulogu.

Sega još nije potvrdila hoće li odustati od izdavanja igre u zemljama izvan Japana ukoliko Taki bude pravomoćno osuđen, a mi mislimo da im to ne bi bio pametan potez, jer bi im takva antireklama u našim krajevima mogla povećati prodaju bolje od bilo kakve reklame.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.