Microsoft gasi svoje ''medicinske'' servise, narukvice postaju beskorisne


Microsoft je najavio kako će uskoro ugasiti svoje medicinske servise, a time i podršku za svoje pametne i fitnes narukvice i prateće aplikacije. Naime, Microsoft već duže od dve godine ne prodaje svoje Band narukvice pa očito više nema ni smisla održavati servere i servise za nekolicinu preostalih korisnika tih gadgeta.

Microsoft nije naveo koliko je Microsoft Band narukvica aktivno, ali očito ne tolik broj da bi našli opravdanje za daljnje trošenje novca za održavanje servera i servisa koje narukvice potrebuju za uopšteno rad i skladištenje te sinhronizaciju korisničkih podataka. Microsoft je za Dan "D" odredio zadnji dan u maju, odnosno 31. maj 2019. godine.

Tog datuma osim što će ugasiti servise ukloniće i sve svoje aplikacije koje imaju veze sa Microsoft Band-om s online prodavnica, kako sa sopstvenog Microsoft Store-a tako i sa konkurentskih Google Play-a i Apple Store-a. Podatke će biti moguće preuzeti na lokalni računar do kraja maja, a one spremljene u oblak do juna 2019. godine.

Nakon što Microsoft odradi gašenje usluge, postojeći korisnici će moći i dalje koristiti Microsoft Band za praćenje osnovnih podataka poput, broja pređenih koraka, vrste odrađenih vežbi, broj otkucaja srca, postavljati alarme i drugo. Ali, samo dok narukvicu ne resetuju na fabrička podešavanja, nakon toga nema povratka – Microsoft Band se više neće moći aktivirati budući će serveri potrebni za to odavno biti ugašeni.

Microsoft je odlučio delu korisnika čak i vratiti deo novca kojeg su izdvojili za kupovinu. Jedini preduslov je da su kupci i dalje aktivni korisnici, ili su to barem bili u razdoblju od 1.12.2018 do 1.3.2019. godine, odnosno da su u navedenom razdoblju svoje podatke sa narukvica sinhronizirali s Microsoft-ovim oblakom.

Ako je taj preduslov zadovoljen, vlasnici Microsoft Band-a mogu očekivati povrat novca u iznosu 79,99 USD, a vlasnici Microsoft Banda 2 iznos od 175 USD. Kompanija će aktivne korisnike sama obavestiti o stečenom pravu, a ponudu će morati iskoristiti najkasnije do 30. avgusta 2019. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.